Alarmering? Dat is gelukkig een kwalitatieve IP dienst geworden!

Als IT managers of ondernemers het over veiligheid hebben dan gaat het in veel gevallen over de digitale veiligheid en het beschermen van zakelijke- en privacygevoelige gegevens. Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid in en om het bedrijfsgebouw? Daar valt in veel gevallen behoorlijke winst te behalen, want ook in dit vakgebied worden moderne sprongen vooruit gemaakt.

Wat gebeurt in de praktijk?

In populaire TV programma’s, zoals bijvoorbeeld “Opsporing Verzocht”, zie je nog weleens gebeuren dat er camerabeelden getoond worden van een bedrijfsinbraak waar verzocht wordt om de identiteit bekend te maken van personen die nauwelijks te herkennen zijn. Het zijn slechts schimmen. Met als belangrijkste reden dat de slechts denkbare camera gebruikt werd. Compleet onnodig, maar in veel gevallen is dit wel de realiteit.

Misschien nog wel een beter voorbeeld, die in de media veel aandacht kreeg, was de cyberaanval door vier Russische spionnen op het gebouw van de OPCW in oktober 2018. Vanaf een parkeerplaats naast het pand werd de aanval gedaan, terwijl een goede camera met de bijbehorende alarmdienst deze ongenodigde Russische heren mogelijk eerder had kunnen opmerken. In dit geval was er blijkbaar geen, of in ieder geval geen goede camera. Vreemd toch? Van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) zou je toch iets anders verwachten.

ISDN verdwijnt, tijd voor alarm over IP

Tijd voor goed nieuws. Want alarm is een volledig IP gebaseerde kwalitatieve dienst geworden, zeker nu per 1 september a.s. KPN ook stopt met de traditionele ISDN verbindingen die in veel gevallen voor alarmering gebruikt worden. Kwalitatief worden enorme sprongen gemaakt, want niet alleen de camerabeelden worden beter maar de camera’s worden zelf ook steeds intelligenter. Alarm over IP betekent dat camera’s zelf verdachte zaken registreren en dit automatisch naar de alarmcentrale toezenden. Maar er valt nog meer te vertellen als het gaat om handigheid en slimmigheden.

Alarmering wordt eenvoudig en is volledig geïntegreerd

Stel dat je wilt overwerken, dan moet iemand de bloktijden aanpassen, anders gaat per ongeluk het alarm af na de normale sluitingstijd. Normaal gesproken wordt er dan contact opgenomen met de alarmdiensten. Met onnodig wachten tot gevolg. Tegenwoordig niet meer, want alarm over IP betekent dat je als klant de aanpassingen van tijden gewoon via een handige app kunt doen. Net zoals het toewijzen van andere sleutelhouders.

Alarm als kwalitatieve IP dienst, de politie kijkt rechtstreeks mee!

Weet je wat zo mooi is? Dat we naast het bewaken van gebouwen en objecten ook gelijk de internetverbinding bewaken door een complete 24/7 alarmdienst in de Cloud aan te bieden. Dat betekent dat zowel de fysieke als digitale beveiliging geregeld is. “Sterk in werken in veilige omgevingen”, is niet voor niets de slogan van Teldacom security. Dat gaat zelfs zover dat we de allerbeste camerabeveiliging aanbieden en dat is dat de meldkamer van de politie bij calamiteiten gewoon door jouw camera’s mee kan kijken. Een geruststellende gedachte toch?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *