Goede voornemens? Stop maar met de volgende 5!

Goede voornemens? Stop maar met de volgende 5!

Wellicht een wat scherpe titel, maar ik bedoel het vooral heel positief. Zo aan het begin van het nieuwe jaar realiseerde ik mij namelijk dat er ook een keerzijde zit aan het woord ‘voornemen.’ Het blijken in veel gevallen een soort ‘goede bedoelingen’ te zijn die achteraf lang niet altijd blijken te slagen. Daarom vond ik het interessant om eens na te denken over voornemens die bedrijven eigenlijk niet zouden moeten maken. Ja, je leest het goed en vergeet vooral niet om door te lezen.

Mijn persoonlijke advies, stop met de volgende 5 voornemens:

  • Voornemen 1: Digitaal veiliger werken in 2020.
  • Voornemen 2: Onderling beter samenwerken in 2020.
  • Voornemen 3: Klanten nog beter te woord staan.
  • Voornemen 4: Altijd en overal in de Cloud werken.
  • Voornemen 5: Veiligere verbindingen realiseren.

Huh..?

Nu kan ik mij voorstellen dat je, na het lezen van deze vijf voornemens, denkt dat er een (klein) steekje bij mij los zit. Maar het tegendeel is waar, wat ik graag uitleg.

Doen!

Het is net als zeggen dat je voornemens bent om te gaan stoppen met roken of meer te gaan sporten Dan gebeurt er soms helemaal niets, of is de kans op terugval vele malen groter. Als je voor jezelf het besluit genomen hebt om iets ook echt te gaan doen pas dan gebeurt er wat. Voornemens zijn om digitaal veiliger te werken of klanten beter te woord te staan kan helaas soms betekenen dat je al te laat bent. Begrijp je waar ik naartoe wil?

Ook in 2020 doen we graag mee!

De genoemde voornemens zouden voor iedere ondernemer geen voornemens moeten zijn is mijn persoonlijke conclusie. Wel zaken die vanzelfsprekend zijn. Aan die uitdagingen doen we graag aan mee. Geen enkel bedrijf kan het zich immers permitteren om niet digitaal veilig te zijn, op een ouderwetse manier te werken of klanten een foutieve ervaring te geven. Want dan lopen zowel klanten als medewerkers weg, bestaat er een kans op reputatieschade of gebeuren er nog ergere dingen. Eens?

Niet voornemen maar doen!

Als je net als wij het gevoel hebt dat de genoemde voornemens echte ‘doe dingen’ zijn dan stel ik voor om eens vrijblijvend met elkaar in gesprek te gaan wanneer je er hulp bij kunt gebruiken. Bijvoorbeeld kunnen we praten over:

  • de manier waarop we jouw organisatie veiliger laten werken.
  • een Cloud avontuur met Microsoft Office 365 om nog beter altijd en overal samen te werken.
  • communicatiemiddelen voor nog beter klantcontact. Van telefonie tot chat.
  • veilige wifi verbindingen en geautoriseerde toegang tot systemen.
  • de veiligheid van medewerkers en objecten.

De medewerkers van Teldacom denken graag mee maar zijn vooral ook doeners. Ook als we als één aanspreekpunt alles op het gebied van ICT uit handen kunnen nemen. Dan houd je extra tijd over voor goede voornemens. Dat zijn de voornemens die als ze falen een wat minder grote impact hebben…

Een gezond, veilig en succesvol 2020 toegewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *