Hulp nodig? Dat gaat ook om het faciliteren van bereikbaarheid…

Hulp nodig? Dat gaat ook om het faciliteren van bereikbaarheid…

Veel respect heb ik voor al die zorgverleners en zorg verlenende instanties die op dit moment voor ons allemaal keihard aan het werk zijn, terwijl helaas voor anderen de werkzaamheden tijdelijk zijn stilgevallen. Laatst vroeg iemand mij hoe het met ons bedrijf is. Mijn antwoord: “Druk!” Maar dat deze drukte niet vergeleken mag worden met de drukte van een aantal anderen dat lees je hier. En ook doe ik een belangrijke oproep.

De slagvaardigheid van een klein landje

Hotelketens worden ingezet om aan de toenemende zorgvraag te voldoen en ook met de RAI in Amsterdam en AHOY in Rotterdam wordt gesproken voor extra plaatsen waar zorgbedden kunnen komen. Oud zorgprofessionals, pas gepensioneerden en geneeskundestudenten melden zich aan om de handen uit de mouwen te steken. Het geeft aan hoe flexibel we in Nederland zijn om op te schalen. Zo zijn wij betrokken bij projecten om de capaciteit van de callcenters van onze nationale hulpverleners uit te breiden. Daar is het pas echt druk met acute vragen die op dit moment uit onze samenleving komen.

Speciale aandacht

Daarnaast wil ik eens speciale aandacht vragen voor een goede relatie van ons. Het is de landelijke organisatie MIND Korrelatie. Zij bieden met heel veel psychologen en maatschappelijk werkers anonieme professionele, psychische en psychologische hulp, zowel telefonisch als online. Deze mensen hebben mijn hart gestolen, omdat zij ook de mensen zijn die vele vragen beantwoorden van collega-hulpverleners. Je kunt je voorstellen dat ook de zorgsector zelf behoefte heeft om opgevangen te worden en stoom af te blazen. Naast dit prachtige werk vangen zij ook mensen op na ingrijpende televisieprogramma’s, verzorgen zij online de opvang voor andere organisaties en zijn zij een belangrijk kenniscentrum voor de media. We zijn trots dat we juist bij hen de bereikbaarheid mogen faciliteren.

Er zijn nu mensen nodig die het verschil kunnen maken

Omdat juist nu heel veel Nederlanders behoefte hebben aan hulp en advies heeft MIND Korrelatie de telefonische en online capaciteit opgeschaald. Zij hebben nu mensen nodig die het verschil kunnen maken en zijn opzoek naar psychologen die tijdelijk als vrijwilliger aan de slag willen gaan. Wie zich daartoe geroepen voelt, klik hier en anders heb ik het verzoek, gewoon van mens tot mens, om dit bericht te delen.

Hulp is hard nodig! En de faciliteiten om het mogelijk te maken zijn aanwezig…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *