Kent jouw bedrijf de antwoorden op deze 3 vragen?

Kent jouw bedrijf de antwoorden op deze 3 vragen?

Op voorhand een waarschuwing. Want als je jezelf deze drie kritische vragen gaat stellen, dan kom je er mogelijk achter dat het anders moet. Waarom we zo stellig zijn? Omdat we onszelf ook deze drie vragen gesteld hebben en er plotseling meer veranderd is dan we op voorhand verwacht hadden. Of dat positief is bepalen onze klanten, want alle drie de vragen gaan daarover.

De drie belangrijke vragen

  1. Doen we wel genoeg om onze bestaande klanten goed te informeren?
    Vaak zijn we geneigd om vooral achter nieuwe klanten aan te rennen, terwijl het uitbouwen van een bestaande relatie minder inspanning kost. Vaak levert het je ook meer op.
  2. Weten onze klanten wel bij welke vraagstukken en uitdagingen ons bedrijf kan helpen?
    Het zal je ongetwijfeld weleens overkomen zijn dat een klant iets kocht bij een concurrent, omdat hij of zij niet wist wat je in huis had. Of misschien ben je zelf ooit gewisseld van leverancier, terwijl dat achteraf helemaal niet nodig bleek te zijn.
  3. Kennen we zelf voldoende de uitdagingen van onze klanten?
    Dit heeft te maken met jezelf de vraag stellen of je wel datgene levert waar het meeste behoefte aan is. Dat weet je over het algemeen pas goed als je vaker met klanten in discussie gaat. Dus meer mogelijkheden creëren om (online) kennis met elkaar te delen en in gesprek te gaan.

Kritisch naar onszelf

Ook wij hebben ons deze vragen gesteld en kwamen vooral tot de conclusie dat het beter en vooral anders moest. Doordat we zowel IT als ICT oplossingen onder één dak hebben doen klanten om diverse redenen zaken met ons. Dat is mooi, maar het is tegelijkertijd ook een valkuil. Iemand kan klant geworden zijn omdat we bijvoorbeeld een alarmeringssysteem geleverd hebben, maar niet weten dat we ook Microsoft Office 365 kunnen aanbieden. Dit scenario en nog heel veel andere scenario’s hebben ons het volgende doen besluiten:

We gaan meer communiceren, informeren en in gesprek

Om ervoor te zorgen dat ons totaalaanbod van IT en ICT oplossingen onder één dak verduidelijkt wordt hebben we allereerst eens goed gekeken waar we in essentie voor staan. Toen kwamen we op de volgende slogan:

“STERK IN SAMENWERKEN, MODERN COMMUNICEREN, WERKEN IN VEILIGE OMGEVINGEN”

Allemaal werkwoorden, want we helpen vooral bij alles wat met ‘doen’ en ‘werken’ te maken heeft en daar houden we zelf ook van. Alles hierover kun je terugvinden op onze nieuwe website.

Daarnaast zullen we je twee keer per maand op de hoogte houden via inspirerende en op de praktijk gerichte blogs, waar dit de eerste van was. We hopen dat de drie vragen je aan het denken hebben gezet en je ze zelf ook zult (blijven) gebruiken.

Reacties stellen we enorm op prijs, want op die manier gaan we nog beter jouw uitdagingen kennen en herkennen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *