Zullen we met z’n allen de politie eens helpen?

Zullen we met z’n allen de politie eens helpen?

Twee recente berichten in de media vielen ons op. Ze staan haaks op elkaar en hebben te maken met de veiligheid van ons allemaal, die helaas steeds minder door de politie gewaarborgd kan worden. Ben je nieuwsgierig om welke berichten het gaat, lees dan vooral door. Dan zal je ervaren dat het nu de tijd is om te helpen bij het belangrijke werk van de politie.

De twee nieuwsberichten

Bericht 1: “Het rechercheteam van de Amsterdamse politie dat zich bezighoudt met zware misdaad wordt opgeheven vanwege een tekort aan personeel.” Klik hier voor de bron.

Bericht 2: “Detailhandel luidt noodklok over toename overvallen.” Klik hier voor de bron.

Deze twee nieuwsberichten zijn niet met elkaar te rijmen! Het betekent dat zware misdaad preventief minder bestreden wordt, terwijl het noodzakelijker is dan ooit. Met tot gevolg dat de criminaliteit alleen maar toe zal nemen en het aantal gewapende overvallen naar alle waarschijnlijkheid niet gaan dalen. Het aantal overvallen op winkels en horecagelegenheden was namelijk sinds 2011 aan het dalen, maar het is juist dit jaar geweest waarin er een toename van het aantal overvallen heeft plaatsgevonden. Als de regering het niet oplost, moeten we misschien als bedrijven en winkeliers maar eens handje gaan helpen.

Wat kunnen we NU doen om het tij te keren?

Ja, we leggen de nadruk op ‘nu!’ De feestmaand komt er namelijk weer aan, winkeliers hebben veel geld in kas en je raadt het al…December is traditioneel de piekmaand als het gaat om overvallen!

Stel dat je overvallen wordt dan zal er hopelijk een alarmsysteem zijn waarbij een medewerker onopgemerkt de alarmknop indrukt. De vraag is wat er dan vervolgens gebeurt. Grofweg zijn er twee scenario’s:

  1. Er zijn geen beveiligingscamera’s aanwezig, dus niemand weet hoe ernstig de situatie is, behalve als je er zelf bij aanwezig bent. Daarom laat de politie een getrainde centralist van de alarmcentrale telefonisch contact opnemen. Deze professional is in staat om de ernst en echtheid van de situatie in te schatten. Maar veel kostbare tijd gaat intussen verloren.
  2. Er zijn wel beveiligingscamera’s aanwezig en de meldkamer neemt gelijk de beelden van alle geïnstalleerde camera’s over. Het aantal overvallers, de aanwezigheid van wapens en mogelijke slachtoffers worden in beeld gebracht. Als er een buitencamera is kunnen ook de mogelijke voertuigen van overvallers op de camera worden vastgelegd.

Dat is hoe we de politie helpen!

Door meer beveiligingscamera’s te plaatsen worden valse alarmmeldingen voorkomen en kunnen overvallen of verdachte situaties veel beter op afstand worden ingeschat. Tevens zal dit een preventieve werking hebben op het bestrijden van de criminaliteit en de werkdruk waarschijnlijk doen afnemen. Doe je het niet voor de politie, denk dan in ieder geval aan de veiligheid van jouw medewerkers.

Alarmering zit tegenwoordig in de Cloud

Neem contact met ons op als je het gevoel hebt dat je 2019 veiliger af wilt sluiten of lees onze vorige blog als je meer wilt weten over alarmering in de Cloud.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *