Hoe zorg je ervoor dat je de binding met je collega’s niet verliest?

Nu we allemaal thuiswerken komen we erachter dat het eigenlijk allemaal best wel gaat, mits het goed geregeld is natuurlijk. Uiteraard niet in alle gevallen, want sommige beroepen vragen nu eenmaal om 1 op 1 contact of het aanwezig zijn op locatie. Maar veel bedrijven draaien wel door, ondanks dat we niet meer op kantoor aanwezig zijn.

 

Maar 1 vanzelfsprekend element hebben we misschien toch onderschat, het contact met de collega’s. We beseffen nu hoezeer we dat missen, hoeveel waarde we daaraan hechten. Dat contact is belangrijk voor het teamgevoel.  Kennelijk hebben we behoefte aan dat “samen of wij” Het cliché, je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt, geldt misschien ook hier wel.

 

Maar de mens past zich aan, is creatief, zoekt andere manieren. De bedrijven die het goed geregeld hebben en de medewerkers hebben voorzien van de Microsoft Teams of andere oplossingen van deze wereld, gebruiken diezelfde tooling om het contact te onderhouden. Naast de Teams overleggen gebruiken we het ook voor het koffiemomentje samen en wordt er soms online samen geluncht. En velen hebben al een vrijdagmiddagborrel met pub quiz gehad waarbij zelfs gezinsleden worden ingezet of mogen deelnemen voor dat gewilde pak wc-papier als ludieke hoofdprijs. Op die manier leren de andere gezinsleden jouw collega’s ook een beetje beter kennen en voelen ze misschien iets meer voor het bedrijf waarvoor jij werkt. Wellicht levert het zelfs wel wat meer begrip of steun op.

Zo blijkt maar weer, de techniek staat voor niks en zoals een wijs nummer 14 ooit zei; “elk nadeel heb zijn voordeel”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *